Spiru Haret nr. 12 - Buzau
+40 722.585.585
contact@diasgrup.ro

ALARMARE EFRACȚIE

SISTEME PROFESIONALE DE SECURITATE

Instalarea sistemelor de alarmare la efracție trebuie făcută doar de firme licențiate IGPR.

Este obligatorie semnarea unui contract de mentenanță și service cu o firmă licențiată IGPR.

Informații de bază privind sistemele de alarmă anti-efracţie

1.Ce este un sistem de alarmă anti-efracţie?
Sistemele de alarmă antifurt/anti-efracţie sunt un set de dispozitive interconectate, având ca scop protecţia unui obiect, de obicei o locaţie, împotriva intrușilor și totodată notificarea proprietarului sau/și dispeceratului/centrului de orice încălcare a zonelor protejate. În funcție de cerințele și posibilitățile financiare, se poate alege un sistem de alarmă simplu, potrivit pentru protecția de bază a unei locuinţe/apartament, sau o structură mai avansată, care, pe lângă funcțiile de bază, va îmbunătăți considerabil confortul utilizatorilor. Proiectantul sistemului, de obicei compania de instalare sau pur și simplu instalatorul, poate ajuta foarte mult investitorul/utilizatorul (clientul) să aleagă o soluție optimă, în funcție de caracteristicile locaţiei și de nevoile clienților, luând în considerare şi opțiunile de extindere a sistemului pe viitor. Sistemele de alarmă mai avansate pot îndeplini funcții precum controlul accesului (prin porţi motorizate, încuietori electrice în portiţe/uşi), controlul sistemului de iluminat și încălzire și multe alte funcţii de automatizare a casei/clădirii. Dispozitivele de interfață (manipulatoarele) sunt tastaturi moderne și panouri tactile, care, dincolo de aspectul estetic și funcționarea intuitivă, au capacitatea de a stoca hărți ale locaţiei pe carduri de memorie pentru un control mai ușor al întregului sistem, precum şi în telefoanele mobile sau dispozitive și PC-uri portabile cu aplicaţii dedicate şi conexiune la Internet.


2. Componentele unui sistem de alarmă
Unitate/panou de control al alarmei (tablou de distribuţie). Unitatea principală este montată într-o carcasă/cutie dedicată, împreună cu o baterie de rezervă/tampon ce asigură funcționarea sistemului în timpul penelor de curent. Carcasa este echipată cu un comutator anti-vandalizare conectat la intrarea dedicată a panoului. Dacă sistemul nu este în modul de „reparaţie/întreţinere”, orice încercare de a deschide carcasa declanșează alarma. Panoul de control monitorizează funcționarea corectă a tuturor echipamentelor instalate în sistem. Panoul colectează informații de la senzori, tastaturi, circuite anti-vandalizare, detectează orice defecte în cabluri, și în caz de nereguli, pornește semnalizarea optică și acustică. Dacă panoul de control este echipat cu un modul de comunicare, se poate notifica utilizatorul sau compania de securitate cu privire la acțiunea ce a declanşat alarma. Orice interferenţă în sistem nu va trece neobservată, fiind stocată în memoria unității. La alegerea unui panou de control cu alarmă anti-efracţie, trebuie să se acorde o atenție deosebită numărului de intrări, ieșiri (de nivel ridicat şi scăzut de curent), și opțiunilor de extindere a sistemului (în caz că va fi necesar pe viitor).

Tastaturi, panouri tactile. Aceste manipulatoare permit instalatorului să facă setările panoului de control și să programeze toate funcțiile sistemului de alarmă. De asemenea, ele reprezintă interfața cu utilizatorul pentru comunicarea cu sistemul de alarmă, oferind informații despre starea sistemului și permiţând operațiuni de armare și de dezarmare. Un sistem de alarmă conține de obicei o tastatură principală (master) și manipulatoare de zonă/partiție (dacă este necesar). Tastatura principală are display LCD şi taste numerice sau ecran tactil. Tastaturile de partiție au tastaturi numerice și sunt prevăzute cu semnalizare optică simplă sub formă de LED-uri. Ele sunt folosite pentru a arma și dezarma partițiile, în timp ce tastatura principală este responsabilă pentru controlul întregului sistem de alarmă. Gestionarea zilnică a sistemului de alarmă se limitează la activarea și dezactivarea operațiunilor prin utilizarea codurilor corespunzătoare, și vizualizarea/resetarea istoricului alarmelor.

Senzori. Senzorii/detectoarele sunt elementele cele mai esențiale ale oricărui sistem de alarmă. Alegerea potrivită, implementarea și funcţionarea senzorilor determină gradul de utilizare efectivă a întregului sistem. Senzorii cei mai popular folosiți sunt detectoarele de mișcare PIR și PIR + MW și senzorii reed switch montaţi pe cadrul ușilor/fereastrelor. Aceştia, împreună cu alţi senzori utilizaţi în sistemele de alarmă, pot fi clasificaţi după cum urmează:

  • detectoare de mișcare:
    • senzori Pasive Infra Red (PIR)
    • senzori Micro-Wave (MW)
    • senzori duali (PIR + MW)
  • senzori periferici (reed switch)
  • alți senzori: pentru detecţie spargere geam/sticlă, vibrații, apă, monoxid de carbon, gaze, fum, bariere infrarosu (detectori cortina)

Detectoarele de mișcare pasive în infra roşu (PIR) au următorul principiu de funcționare: detecţia schimbărilor în radiația termică a obiectelor externe în domeniul infraroșu depărtat cu un senzor PIR. Semnalul electric de ieșire este procesat de un aparat electronic adecvat care este capabil să distingă micile diferențe cauzate de trecerea unei persoane de alte perturbaţii care pot declanşa alarme false. Riscul alarmelor false este minimizat prin intermediul lentilelor Fresnel şi al segmentelor de oglindă care împart zona protejată în mai multe segmente. Trecerea unei persoane prin segmente determină modificări ciclice în radiaţiile IR concentrate în elementele de pe senzorul PIR, ceea ce va declanşa alarma.
Senzorii cu microunde (MW) se bazează pe utilizarea efectului Doppler, un fenomen fizic ce constă în modificarea lungimii de undă/frecvenței semnalului recepționat de către observator, fenomen cauzat de mișcarea sursei de semnal relativ faţă de observator. Transmițătorul emite unde ce sunt reflectate de diverse obiecte fixe din interiorul camerei și se întorc la receptor, fără să-şi schimbe lungimea de undă/frecvența. Cu toate acestea, în cazul unui obiect aflat în mișcare în zona de detecție, semnalul reflectat de obiect (sursă „secundară”) va avea o lungimea de undă/frecvență diferită, interpretată ca o intruziune în aria protejată.
Detectoarele duale (PIR + MW) combină avantajele detectoarelor în infraroșu și a detectoarelor cu microunde. Prin folosirea a două elemente de detecţie diferite creşte rezistenţa detectoarelor la alarmele false. Circuitele electronice ale acestor detectoare analizează semnalele provenite de la ambele elemente de detecţie și declanșează alarma numai în cazul depistării simultane a unui intrus.
Senzorii magnetici (reed switch) sunt închişi într-un câmp magnetic suficient de puternic al magneților (atunci când magnetul este aproape de contactul reed) și deschişi atunci când magnetul este îndepărtat. Aceşti senzori sunt elementele de bază ale sistemelor de protecție perimetrale, sarcina lor principală fiind de a detecta tentativele de deschidere a uşilor şi ferestrelor.
În funcție de cerințe, sistemele de alarmă pot încorpora senzori/detectoare de fum, monoxid de carbon, gaze, geamuri sparte etc. care sporesc funcționalitatea şi cresc securitatea spaţiilor protejate.
Modulele de intrare/ieșire (module I/O sau module de expansiune). Modulele I/O extind capacităţile unităților de control din sistemele de alarmă cu intrări și/sau ieșiri suplimentare. Tipul ieşirilor depinde de nevoile utilizatorului (OC sau releu). Alte module-releu individuale controlate prin ieșiri de tip OC pot controla aparate electrice de mare putere în curent alternativ, cu un consum de curent de până la 12 A. În plus față de creșterea numărului de intrări/ieșiri, modulele de expansiune sunt adesea folosite pentru conexiuni cablate între detectoare situate în locuri mai îndepărtate (de exemplu, într-un garaj izolat). Prin urmare, nu este nevoie să se plaseze cabluri de la fiecare detector la panoul de control. Comunicarea între senzori și panourile de comandă se realizează prin modulele de expansiune, cu ajutorul magistralei de sistem.
Controlere wireless. Controler-ele sunt dispozitive ce permit extinderea sistemului cu dispozitive wireless suplimentare (ex: detectoare). Acestea sunt conectate la panoul de comandă prin magistrala de sistem. Programarea lor se face prin intermediul panoului de control, folosind o tastatură sau un computer care rulează un software dedicat. Senzorii wireless pe baterii pot funcţiona cca. 2 ani fără să li se schimbe bateria. Ciclul de viață al bateriei depinde de puterea de transmisie și de numărul transmisiilor stabilite. Subsistemele wireless sunt ideale pentru utilizare în locaţiile în care nu se poate realiza cablarea suplimentară (din motive estetice, de exemplu). Instalarea este foarte rapidă și întreținerea se limitează doar la înlocuirea periodică a bateriilor din detectoarele wireless.

Module de notificare GSM. Dacă panoul de control nu are un modul GSM integrat, un modul GSM extern de notificare/control va permite transmisia informațiilor prin intermediul GSM către o stație/centru de monitorizare sau la numerelele de telefon specificate. De obicei, modulele versatile pot fi folosite cu panouri de control de la diferiți producători. Modulele comunică cu panourile prin intermediul intrărilor și ieșirilor dedicate. Utilizând serviciul CLIP sau SMS, ele permit controlul câtorva dispozitive prin intermediul unității principale. Alte module de notificare/control comunică cu panourile de control prin intermediul unei magistrale de sistem și sunt pe deplin integrate cu acestea (schimb complet de date între dispozitive).

Dispozitive de semnalizare. Aparate de semnalizare optico-acustică (sirene, sounder-e, flash-uri) pot fi împărțite în 2 grupuri: interne/de interior și externe /de exterior. Unitatea de control de alarmă este de obicei configurată în așa fel încât alarma optică este activă până la resetare, în timp ce semnalul acustic este generat pe o perioadă de timp specificată. De exemplu, unele norme municipale limitează volumul alarmei la 91 decibeli timp de maxim 4 minute. Astfel, chiar și în cazul unei alarme false, semnalul acustic nu va deranja vecinii pentru o perioadă lungă de timp. Dispozitivele externe sunt plasate astfel încât să poată fi bine vizibile de oamenii din zonă. Sirenele de interior cu un volum de alarmă foarte mare (120 dB) sunt destinate să descurajeze rapid hoții și îi împiedică să rămână mai mult timp în apropierea acestora.

foraje puturi, foraje puturi apa, foraje puturi irigatii, foraje puturi bucuresti, puturi forate, studii hidrogeologice, studii geo, lucrari de foraj, studii hidrogeologie, foraje ape subterane potabile, foraje de alimentare cu apa, denisipare puturi, întretinere puturi forate, reconditionare puturi forate, puturi, foraje foraje puturi, foraje puturi apa, foraje puturi irigatii, foraje puturi bucuresti, puturi forate, studii hidrogeologice, studii geo, lucrari de foraj, studii hidrogeologie, foraje ape subterane potabile, foraje de alimentare cu apa, denisipare puturi, întretinere puturi forate, reconditionare puturi forate, puturi, foraje foraje puturi, foraje puturi apa, foraje puturi irigatii, foraje puturi bucuresti, puturi forate, studii hidrogeologice, studii geo, lucrari de foraj, studii hidrogeologie, foraje ape subterane potabile, foraje de alimentare cu apa, denisipare puturi, întretinere puturi forate, reconditionare puturi forate, puturi, foraje turbane pentru femei, turbane fete, turbane de iarna, turbane dama ieftine, turbane dama, turbane botez, turbane bebelusi, turbane, peruci sintetice, peruci second hand, peruci par scurt, peruci par natural, peruci olx, peruci ieftine, peruci colorate, peruci barbati, peruci, extensii par sintetic, extensii par natural pret, extensii par natural olx, extensii par natural, extensii par ieftine, extensii par web hosting, inchiriere servere, hosting, cloud file share, solutii web, realizare website, shop e-commerce, creare website, realizare magazin online, mentenanta website, webdesign, aplicatii b2b, servere instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, instalatii de ventilatii, instalatii, proiectare instalatii si service instalatii pentru climatizare, service instalatii de climatizare si ventilatie, sisteme de climatizare si ventilatie, sisteme de aer conditionat web hosting, inchiriere servere, hosting, cloud file share, solutii web, realizare website, shop e-commerce, creare website, realizare magazin online, mentenanta website, webdesign, aplicatii b2b, servere cazare brasov sala evenimente salon nunta brasov salon botez brasov restaurant nunta brasov restaurant botez brasov petreceri corporate brasov sala conferinte brasov cazare la munte meniu nunta 2022 meniu botez 2022 cazare cu piscina brasov domeniul dambu morii team building la munte restaurant brasov catering brasov meniu catering brasov catering brasov la domiciliu mancare la domiciliu brasov salon nunta bucuresti restaurant nunta bucuresti salon botez bucuresti restaurant botez bucuresti meniu nunta nunta bucuresti sala evenimente bucuresti locatii nunta meniu botez bucuresti meniu botez pret meniu botez pret 2022 salon nunti bucuresti restaurante nunti bucuresti saloane nunti bucuresti salon nunta bucuresti restaurant nunta bucuresti salon botez bucuresti restaurant botez bucuresti meniu nunta nunta bucuresti sala evenimente bucuresti locatii nunta meniu botez bucuresti meniu botez pret meniu botez pret 2022 salon nunti bucuresti restaurante nunti bucuresti saloane nunti bucuresti server dedicat romania server dedicat servere dedicate hosting romania web hosting gazduire website hosting gazduire web gazduire domeniu domenii cumpara domenii găzduire servere dedicate server jocuri gazduire jocuri gazduire magazin online firma hosting server vps gazduire web gazduire web reseller hosting cazare brasov sala evenimente salon nunta brasov salon botez brasov restaurant nunta brasov restaurant botez brasov petreceri corporate brasov sala conferinte brasov cazare la munte meniu nunta 2022 meniu botez 2022 cazare cu piscina brasov domeniul dambu morii team building la munte restaurant brasov catering brasov meniu catering brasov catering brasov la domiciliu mancare la domiciliu brasov oferte paste 2022 romania oferte paste 2022 oferte paste 2022 romania all inclusive oferte de paste 2022 oferta paste 2022 oferte paste 2022 pensiuni oferte de paste la munte септична яма септична яма цена септични ями септични ями цени пластмасова септична яма екологична септична яма септична яма с монтаж септична яма за къща изграждане на септични ями изграждане на септична яма fose septice fose septice ecologice fose septice dedeman fose septice ecologice cu montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica pret fosa septica emag fosa septica pret fosa septica ecologica fose ecologice montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica dedeman fose septice dedeman fose septice bucuresti pret manopera montaj fosa septica cele mai bune fose septice pret fosa septica fose septice fose septice ecologice fose septice dedeman fose septice ecologice cu montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica pret fosa septica emag fosa septica pret fosa septica ecologica fose ecologice montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica dedeman fose septice dedeman fose septice bucuresti pret manopera montaj fosa septica cele mai bune fose septice pret fosa septica fose septice fose septice ecologice fose septice dedeman fose septice ecologice cu montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica pret fosa septica emag fosa septica pret fosa septica ecologica fose ecologice montaj fosa septica fose septice preturi fosa septica dedeman fose septice dedeman fose septice bucuresti pret manopera montaj fosa septica cele mai bune fose septice pret fosa septica fose septice fose septice fose septice септична яма септична яма цена септични ями септични ями цени пластмасова септична яма екологична септична яма септична яма с монтаж септична яма за къща изграждане на септични ями изграждане на септична яма септична яма септична яма цена септични ями септични ями цени пластмасова септична яма екологична септична яма септична яма с монтаж септична яма за къща изграждане на септични ями изграждане на септична яма transport caini anglia transport caini anglia pret transport caini anglia 2021 transport caini anglia romania pret transport animale anglia romania transport caini romania anglia 2021 transport caini anglia romania transport caini anglia romania pret transport caini romania anglia 2021 transport animale companie anglia romania transport caini anglia tara transport caini anglia talie mare transport caini anglia talie mica transport caini anglia europa transport caini anglia euro transport caini anglia uk, transport caini anglia usa transport caini anglia urgent transport caini anglia uk romania transport caini anglia pret transport caini romania anglia pret transport caini si pisici anglia transport caini in anglia transport caini din anglia in romania transport caini anglia azi transport caini romania anglia transport animale romania anglia transport caini international transport caini transport caini irlanda transport caini in irlanda transport pisici irlanda transport pisici in irlanda transport animale de companie transport caini germania transport caini germania pret transport animale germania transport caini si pisici germania transport caini germania romania transport caini germania europa transport animale germania romania transport animale romania germania pret transport caini germania pareri transport caini germania uk transport caini germania tara transport caini germania talie mare transport caini germania anglia transport caini germania anglia pret transport caini germania anglia romania pret transport caini germania anglia 2021 transport caini germania în romania transport caini germania firma transport caini germania țară transport caini in germania transport caini germania in romania transport de caini romania germania transport caini germania contact transport caini germania companie transport caini transport animale de companie transport caini international transport caini europa transport caini anglia transport caini anglia pret transport caini anglia 2021 transport caini anglia romania pret transport animale anglia romania transport caini romania anglia 2021 transport caini anglia romania transport caini anglia romania pret transport caini romania anglia 2021 transport animale companie anglia romania transport caini anglia tara transport caini anglia talie mare transport caini anglia talie mica transport caini anglia europa transport caini anglia euro transport caini anglia uk, transport caini anglia usa transport caini anglia urgent transport caini anglia uk romania transport caini anglia pret transport caini romania anglia pret transport caini si pisici anglia transport caini in anglia transport caini din anglia in romania transport caini anglia azi transport caini romania anglia transport animale romania anglia transport caini international transport caini transport caini irlanda transport caini in irlanda transport pisici irlanda transport pisici in irlanda transport animale de companie transport caini germania transport caini germania pret transport animale germania transport caini si pisici germania transport caini germania romania transport caini germania europa transport animale germania romania transport animale romania germania pret transport caini germania pareri transport caini germania uk transport caini germania tara transport caini germania talie mare transport caini germania anglia transport caini germania anglia pret transport caini germania anglia romania pret transport caini germania anglia 2021 transport caini germania în romania transport caini germania firma transport caini germania țară transport caini in germania transport caini germania in romania transport de caini romania germania transport caini germania contact transport caini germania companie transport caini transport animale de companie transport caini international transport caini europa transport caini anglia transport caini anglia pret transport caini anglia 2021 transport caini anglia romania pret transport animale anglia romania transport caini romania anglia 2021 transport caini anglia romania transport caini anglia romania pret transport caini romania anglia 2021 transport animale companie anglia romania transport caini anglia tara transport caini anglia talie mare transport caini anglia talie mica transport caini anglia europa transport caini anglia euro transport caini anglia uk, transport caini anglia usa transport caini anglia urgent transport caini anglia uk romania transport caini anglia pret transport caini romania anglia pret transport caini si pisici anglia transport caini in anglia transport caini din anglia in romania transport caini anglia azi transport caini romania anglia transport animale romania anglia transport caini international transport caini transport caini irlanda transport caini in irlanda transport pisici irlanda transport pisici in irlanda transport animale de companie transport caini germania transport caini germania pret transport animale germania transport caini si pisici germania transport caini germania romania transport caini germania europa transport animale germania romania transport animale romania germania pret transport caini germania pareri transport caini germania uk transport caini germania tara transport caini germania talie mare transport caini germania anglia transport caini germania anglia pret transport caini germania anglia romania pret transport caini germania anglia 2021 transport caini germania în romania transport caini germania firma transport caini germania țară transport caini in germania transport caini germania in romania transport de caini romania germania transport caini germania contact transport caini germania companie transport caini transport animale de companie transport caini international transport caini europa transport caini anglia transport caini anglia pret transport caini anglia 2021 transport caini anglia romania pret transport animale anglia romania transport caini romania anglia 2021 transport caini anglia romania transport caini anglia romania pret transport caini romania anglia 2021 transport animale companie anglia romania transport caini anglia tara transport caini anglia talie mare transport caini anglia talie mica transport caini anglia europa transport caini anglia euro transport caini anglia uk, transport caini anglia usa transport caini anglia urgent transport caini anglia uk romania transport caini anglia pret transport caini romania anglia pret transport caini si pisici anglia transport caini in anglia transport caini din anglia in romania transport caini anglia azi transport caini romania anglia transport animale romania anglia transport caini international transport caini transport caini irlanda transport caini in irlanda transport pisici irlanda transport pisici in irlanda transport animale de companie transport caini germania transport caini germania pret transport animale germania transport caini si pisici germania transport caini germania romania transport caini germania europa transport animale germania romania transport animale romania germania pret transport caini germania pareri transport caini germania uk transport caini germania tara transport caini germania talie mare transport caini germania anglia transport caini germania anglia pret transport caini germania anglia romania pret transport caini germania anglia 2021 transport caini germania în romania transport caini germania firma transport caini germania țară transport caini in germania transport caini germania in romania transport de caini romania germania transport caini germania contact transport caini germania companie transport caini transport animale de companie transport caini international transport caini europa transport caini anglia transport caini anglia pret transport caini anglia 2021 transport caini anglia romania pret transport animale anglia romania transport caini romania anglia 2021 transport caini anglia romania transport caini anglia romania pret transport caini romania anglia 2021 transport animale companie anglia romania transport caini anglia tara transport caini anglia talie mare transport caini anglia talie mica transport caini anglia europa transport caini anglia euro transport caini anglia uk, transport caini anglia usa transport caini anglia urgent transport caini anglia uk romania transport caini anglia pret transport caini romania anglia pret transport caini si pisici anglia transport caini in anglia transport caini din anglia in romania transport caini anglia azi transport caini romania anglia transport animale romania anglia transport caini international transport caini transport caini irlanda transport caini in irlanda transport pisici irlanda transport pisici in irlanda transport animale de companie transport caini germania transport caini germania pret transport animale germania transport caini si pisici germania transport caini germania romania transport caini germania europa transport animale germania romania transport animale romania germania pret transport caini germania pareri transport caini germania uk transport caini germania tara transport caini germania talie mare transport caini germania anglia transport caini germania anglia pret transport caini germania anglia romania pret transport caini germania anglia 2021 transport caini germania în romania transport caini germania firma transport caini germania țară transport caini in germania transport caini germania in romania transport de caini romania germania transport caini germania contact transport caini germania companie transport caini transport animale de companie transport caini international transport caini europa dezinsectie bucuresti deratizare bucuresti dezinfectie bucuresti dezinsectie dezinfectie deratizare servicii dezinsectie servicii dezinfectie servicii deratizare servicii de dezinsectie servicii de deratizare servicii de dezinfectie dezinsectie pret deratizare pret dezinfectie pret plosnite plosnita firme ddd dezinsectie bucuresti deratizare bucuresti dezinfectie bucuresti dezinsectie dezinfectie deratizare servicii dezinsectie servicii dezinfectie servicii deratizare servicii de dezinsectie servicii de deratizare servicii de dezinfectie dezinsectie pret deratizare pret dezinfectie pret plosnite plosnita firme ddd dezinsectie bucuresti deratizare bucuresti dezinfectie bucuresti dezinsectie dezinfectie deratizare servicii dezinsectie servicii dezinfectie servicii deratizare servicii de dezinsectie servicii de deratizare servicii de dezinfectie dezinsectie pret deratizare pret dezinfectie pret plosnite plosnita firme ddd batoane proteice proteina pudra proteine pret proteine sala protenie shaker proteine batoane proteice proteina pudra proteine pret proteine sala protenie shaker proteine suplimente suplimente suplimente nutritive suplimente nutritive suplimente pentru energie suplimente pentru energie vitamine si minerale vitamine si minerale antivirale suplimente nutritive produse pentru slabit detoxifierea organismului pro natura pecingine dieta cu kefir antidepresive naturale produse din natura colagen acidul hialuronic acid hialuronic Revolax Teosyal Juvederm Ultra 3 Redensity Luminera Teosyal Kiss Saypha Revolax Deep acid hialuronic pret juvederm restylane acidul hialuronic acid hialuronic Revolax Teosyal Juvederm Ultra 3 Redensity Luminera Teosyal Kiss Saypha Revolax Deep acid hialuronic pret juvederm restylane