Spiru Haret nr. 12 - Buzau
+40 722.585.585
contact@diasgrup.ro

AUTOMATIZARE PORȚI

SISTEME PROFESIONALE DE SECURITATE

Cum alegi un sistem de automatizare pentru porți

Gata, te-ai hotărât! A sosit momentul să treci la următorul nivel privind controlul locuinței tale. Vrei să scapi de efortul de a coborî din mașină și a deschide poarta manual? Vrei să-ți controlezi poarta direct din telecomandă? Nimic mai simplu! Însă, tot ce ți-a rămas de făcut este să alegi sistemul de automatizare porti care ți se potrivește.

Cum faci acest lucru?

În primul rând, trebuie să pornești de la tipul de deschidere al porților tale. În acest sens, poți avea o poartă batantă (cu deschidere în interior sau exterior) sau o poartă culisantă (cu deschidere pe orizontală).

Sistemul de deschidere depinde de amplasarea porții și de spațiul disponibil pentru completarea unghiului de deschidere. Astfel, pentru fiecare tip de deschidere, există o serie de sisteme de automatizare porti pe care le poți alege după criteriile menționate în continuare.

Iată care sunt acestea:

Criterii de automatizare porți batante

Poarta batantă are o deschidere în stil tradițional: direcția este fie în interior, fie în exterior.

Poarta batantă este formată din două aripi cu caracteristici specifice. În funcție de acestea, pentru a face alegerea potrivită de motorizare, iată criteriile de care trebuie să ții cont:

  • Dimensiunea aripilor
  • Greutatea aripilor
  • Ciclul de funcționare (motoarele pentru aceste porți pot suporta între 20 și maximum 60 de deschideri pe zi)
  • Dimensiunea stâlpilor (motorul se alege în funcție de distanța de la balama până la marginea stâlpului. Dacă e mai mică de 15 cm, se aleg motoare telescopice scurte; în caz contrar, se folosesc motoare telescopice lungi sau cu braț articulat sau îngropat)

Motoarele pentru porți batante pot fi:

  • cu brațe, recomandate pentru porțile existente
  • cu operare pe cilindru, recomandate pentru porțile cu greutate mare
  • îngropate, fără brațe sau cilindri vizibili